DISC Persoonlijkheidanalyse

  Vragen of interesse? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.  Waar dient de DISC Persoonlijkheidsanalyse voor?

  DISC is een geschikt instrument voor persoonlijke ontwikkeling en is een uitstekende basis voor een loopbaan- of coaching traject. De DISC Persoonlijkheidsanalyse geeft mensen een kader om meer inzicht in zichzelf te krijgen en op basis daarvan zich verder persoonlijk te ontwikkelen.
  Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen een goed beeld hebben van zichzelf zij zich ook beter kunnen ontwikkelen in hun interacties met anderen. DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen zonder mensen in ‘hokjes’ te zetten.
  Het is een model dat de gedragingen van mensen terug kan brengen naar een overzichtelijk en begrijpelijk geheel. Het mooie van DISC is dat vooral de nadruk gelegd wordt op iemands STERKE kanten.

  Hoe word je gemotiveerd?

  Hoe mensen gemotiveerd worden is een heel belangrijk onderdeel van DISC. Mensen worden namelijk gemotiveerd om hun eigen redenen en overtuigingen en niet in de eerste plaats vanwege iemand anders. Het DISC-model helpt om de eigen behoeften en die van anderen beter te begrijpen.

  DISC meet een onderdeel van onze persoonlijkheid maar is geen alomvattende persoonlijkheidstest. Een test houdt bovendien in dat je ervoor kunt slagen of niet, of dat de ene uitslag beter is dan de ander. Dat is met DISC niet het geval. Het ene profiel is niet beter dan de ander. Iedere persoonlijke stijl is uniek. Doordat DISC ‘slechts’ een analyse is en geen oordeel velt is DISC goed in te zetten daar waar mensen inzicht moeten krijgen in zichzelf, én in anderen. Hierdoor kunnen we elkaar beter begrijpen en onze persoonlijke effectiviteit aanzienlijk vergroten.

  Het proces van DISC Persoonlijkheidsanalyse

  De DISC Persoonlijkheidsanalyse bestaat uit een uitnodiging, afname van de analyse en een coachgesprek. De deelnemer krijgt een DISC-rapportage uitgereikt. De benadering tijdens het coachgesprek is altijd gericht op het bewust maken en begrijpen van gedrag, het inzicht geven in eigen en andermans capaciteiten en kwaliteiten en op de vertaalslag maken naar de praktijk.
  Een korte samenvatting van dit gesprek en de DISC-analyse samen geeft de deelnemer goede handvatten.